RSS
Facebook
Twitter

ČOKOLADA - ZLATA KNJIGA

Razprodano
  • Trda vezava: 49 €

Sladka, grenka, pikantna, mehka ali trda: čokolada, hrana bogov je že stoletja predmet čaščenja. Nudi nam neskončne užitke v različnih oblikah in v vedno novih okusih. Knjiga vsebuje 3.::.- tradicionalnih in sodobnih receptov, od piškotov do tort, od crostat do tartufov in od zmrzlin do napitkov. V knjigi raziskujemo tudi kombiniranje nenavadnih okusov: slane jedi, na osnovi testenin, mesa ali rakov s čokoladnim pridihom.

Knjiga je razdeljena na 15 poglavij. V uvodnem delu je predstavljena zgodovina predelave in uživanja čokolade, čokolada kot svetovni posel in osnovni podatki o čokoladi kot psihoaktivni hrani.

Sledijo poglavja za praktično pripravo sladic: Piškoti, čokoladne rezine in kocke, Mafini, Pecivo, Za sladokusce, Crostate, Kreme in pene, K čaju in kavi, Večplastne torte, Sladkorčki, Slane jedi, Napitki, Osnovni recepti ter Abecedno kazalo receptov.

Recepti so napisani razločno, vsak na svoji strani in predstavljeni z barvnimi fotografijami. Postopki, sestavine, čas priprave in težavnost izvedbe so opisani ločeno, kar naredi knjigo še bolj pregledno. če boste izbrali še kakovostne sestavineje pred vami veliko čokoladnih gurmanskih užitkov.

PrevajalecŽiva Sambolec in Aljoša Mislej
Jezik originalaAngleščina
Obseg703 strani
ŽanrHrana
ZbirkaZlata knjiga