RSS
Facebook
Twitter

ENCIKLOPEDIJA SODOBNE MEDICINE

uradna in alternativna medicina za vse starosti

Razprodano
 • Trda vezava: 79 €

Knjiga izčrpno poudarja celostni pristop k zdravljenju oziroma preprečevanju bolezni. Bolnik je obravnavan kot celota – njegovo telo, duh, razum, okolje iz katerega prihaja in vsakodnevni stresi s katerimi se srečuje –, vse to lahko vpliva na njegovo zdravje ali na razvoj bolezni.

Enciklopedija sodobne medicine temelji na bogatih izkušnjah strokovnjakov Centra za integralno medicino Univerze Duke iz Združenih držav Amerike. V tej ustanovi združujejo konvencionalne načine zdravljenja s komplementarnim oziroma alternativnim zdravljenjem. Upoštevajo sodobne principe celostnega zdravljenja – zdravljenje bolnika in ne le posameznih bolezni. Pri svojem delu se opirajo na najnovejša znanstvena in tehnična odkritja, hkrati pa upoštevajo modrosti in vedenja starih tradicionalnih medicinskih ved (tradicionalna kitajska medicina, ajurveda itd.). Nova znanja s področja uradne medicine omogočajo zgodnje odkritje bolezni, razumevanje in upoštevanje genskih predispozicij posameznika in ciljano najsodobnejše zdravljenje. Poznavanje tradicionalnih medicinskih ved pa omogoča poglobljeno razumevanje naravnih mehanizmov zdravljenja, s čimer lahko preprečimo nastanek bolezni ali si hitreje opomoremo po bolezni.

Vsebina je razdeljena na dva dela. V prvem delu je predstavljenih več kot 2.::.- različnih bolezni in zdravstvenih težav, v drugem pa je podrobneje opisanih in razloženih skoraj 1.::.- alternativnih in komplementarnih tehnik zdravljenja. Knjiga ponuja natančne in razumljive nasvete za vse, ki si želijo živeti bolj zdravo in srečno, kar je ključnega pomena v današnjem času – to je tudi poglavitni razlog, zakaj ta priročnik sodi na domačo knjižno polico.

Posebni dodatki vključujejo:

 • krog zdravja, ki odkriva nov pogled na povezanost telesa in duha
 • primere, kjer bolniki opisujejo doživljanje lastne bolezni - več kot 2.::.- različnih
 • <

  PrevajalecMarija Hribernik, Sebastian Voljč, Samo Kocuvan, Mojca Gradič, Mojca Šosterič, Ines Hribernik, Andrej Kirbiš, Polona Mlakar in Tomaž Bratuša
  Jezik originalaAngleščina
  Obseg640 strani
  ŽanrZdravje