RSS
Facebook
Twitter

KOKTAJLI - SREBRNA KNJIGA

1001 koktajl za vsako priložnost

  • Trda vezava: 49 €

Umetnost mešanja pijač ima pestro zgodovino in najpogosteje ob besedi koktajl pomislimo na Ameriko, film, Hemingwaya, Karibe, ...

Na mizi pred nami se pojavi eleganten martini, hladen mojito s svežimi listi mete ali osvežujoč sadni napitek živih barv, okrašen z dišečimi koščki sadja... Okusno in privlačno – tudi sami bi si radi kdaj pripravili tak užitek, vsaj ob posebnih priložnostih. Na prvi pogled  ni pretežko. Mešanje koktajlov je res privlačno in zabavno, toda, če želimo, da bo tudi uspešno, potrebujemo poleg želje in domišlije vsaj nekaj osnovnih napotkov.

Srebrna knjiga KOKTAJLI je namenjena vsem ljubiteljem koktajlov – poznavalcem in popolnim začetnikom. Na več kot 7.::.- barvnih straneh nam ponudi temeljno znanje o umetnosti mešanja pijač. Odpre nam pogled na živahno zgodovino nastanka koktajla v Ameriki in širjenjem njegove priljubljenosti izven ameriških meja. Svetuje kdaj in ob kakšnih priložnostih pijemo določene vrste koktajlov; opiše temeljno opremo domačega bara – od pripomočkov, kozarcev, okraskov do osnovnega nabora pijač. Svetuje kako pripravimo koktajl zabavo; katere prigrizke ponudimo s koktajli, dotakne se pomena zdravic in reševanja muk z 'mačkom'.

Naštete in opisane so vse najpogostejše sestavine koktajlov, od močnih žganih pijač, likerjev, vin do sirupov in brezalkoholnih pijač.

Pridobljeno znanje in svojo ustvarialnost lahko preskusimo na več kot tisoč receptih najbolj znanih mešanih pijač. Razdeljene so po skupinah, predvsem glede na priložnosti ob katerih jih ponudimo: aperitivi, dolge pijače, klasiki, ledeni koktajli, punči, kratke pijače, brezalkoholne mešane pijače vse do pijač katere ponudimo po dobri večerji.

Bogato opremljena knjiga formata 22 x 17 cm je trdo vezana, s srebrnim ščitnim ovitkom in obsega 7--4 strani, od katerih je 34-- strani barvnih fotografij pripravljenih in okrašenih mešanih pijač. Vsebuje več kot 1.::..::. receptov s pregledno naš

PrevajalecŽiva Sambolec
Jezik originalaAngleščina
Obseg703 strani
ŽanrHrana
ZbirkaZlata knjiga