RSS
Facebook
Twitter

IGRANJE Z DOJENČKOM

  • Trda vezava: 26 €

Dojenčki so res neverjetni! Od trenutka, ko odprejo oči, se učijo in razvijajo z osupljivo hitrostjo. Starši si seveda želijo, da bi dojenčkom na tej poti kar nabolje pomagali, a kaj, če bi lahko način igre z dojenčki optimizirali?

Igranje z dojenčkom je knjiga, podprta z najnovejšimi raziskavami in dolgoletnimi opazovanji ter razkriva ugotovitve strokovnjakov, ki so v pomoč novopečenim staršem. Služi kot vodnik do prvega leta otrokovega življenja, ki razkriva, kako se razvija in raste tudi dojenčkov um. S posebnimi možnostmi igranja in pristopi k igri ter uporabnimi primeri iz meseca v mesec nam psihoanalitičarka Laurie Hollman pomaga razumeti, kako ustvariti varno navezanost med dojenčkom in materjo, še preden lahko komunicirata z uporabo govora.

Medtem ko seveda pomoč naravnemu razvoju otroka prinaša velike prednosti, pa pravi izkupiček za starše izvira iz dojenčkovih reakcij. Ko se namreč igramo na nivoju otroka, se globlje vključimo in povežemo ter bolj zabavamo!

Laurie Hollman je doktorica znanosti, nagrajena avtorica in psihoanalitičarka, še posebej klinično usposobljena za psihoterapijo otrok, mladostnikov in odraslih ter v odnosu dojenček-starš. Med drugim je poučevala na Univerzi New York in Društvu za psihoanalitično usposabljanje in raziskovanje ter objavila številne članke v različnih revijah.

Laurie Hollman
PrevajalecPetra Julia Ujawe
Jezikovni pregled Majda Šulc
Jezik originalaAngleščina
Obseg266 strani
Žanrneleposlovje